MOĆ NAGRADE

Ik ben Marcel Mooijekind, eigenaar van Quiebus Kynologisch advies en training MOĆ NAGRADE. Hondenschool “MOĆ NAGRADE” is onderdeel van het geheel.

MOĆ NAGRADE?

Het betekent “de kracht van de beloning”.
Het gedachtegoed van waaruit ik de lessen verzorg, is dat de beloning het altijd wint van de negatieve consequenties van gedrag. Wil je een hond iets leren? Beloon hem voor het gewenste gedrag en laat ongewenst gedrag uitdoven door er geen aandacht aan te schenken.

Quiebus Licentie hondenschool
Hondenschool “ MOĆ NAGRADE” is een Quiebus Licentie hondenschool en aangesloten bij Kynologisch Centrum Quiebus. In Nederland zijn ruim 30 licentiehondenscholen gevestigd.

Kynologisch Centrum Quiebus verzorgt samen met Aeres Training Centre Barneveld ( voorheen het Cursuscentrum voor Dierverzorging Barneveld (CDB)) opleidingen tot (gevorderd) kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut voor honden en katten.

Naast het behalen van het diploma gevorderd kynologisch instructeur, heb ik met succes het diploma tot kynologisch gedragstherapeut voor honden behaald bij kynologisch Centrum Quiebus/Aeres training centre. Tevens ben ik praktijkbegeleider voor aankomend gedragstherapeuten. Aankomend (gevorderd) kynologisch instructeurs kunnen bij mij stage lopen.

Elk jaar wordt ik verplicht bijgeschoold door Kynologisch Centrum Quiebus. Zo blijft de kwaliteit van zowel de cursussen als de gedragstherapie gewaarborgd.

In 2021 heb ik de opleiding ondernemer asiel-pension-kennel (OAPK) bij Aeres training centre te Barneveld met goed gevolg afgerond. 

Even terug in de tijd:

In 2009 ben ik als stagiaire gestart bij stichting Hondeninstructie Steenbergen (HIS). Na het behalen van mijn diploma tot gevorderd kynologisch instructeur heb ik tot de zomer van 2015 met veel plezier lessen verzorgd uit naam van de Stichting HIS en later ook als eigenaar en licentiehouder van hondenschool “ Quiebus HIS”, later omgevormd tot Quiebus hondenschool MOĆ NAGRADE (2015), gevestigd in Standdaarbuiten.

Na een periode van 4 jaar in Standdaarbuiten ben ik eind 2019 verhuisd naar Ossendrecht om daar een Quiebus licentie hondenschool op eigen terrein te runnen. In de nabijheid van een natuurgebied, met uitbreidingsmogelijkheden, zoals dag- en vakantie opvang.

Met ingang van december 2022 heb ik deze activiteiten helaas moeten beëindigen.